Volgend jaar viert de parochie Olen haar 100-jarig bestaan. Dat gebeurt met heel wat activiteiten waaronder de uitgave van een fotoboek en een jubileumstoet.

In de stoet, die nog beter wordt dan die van 75 jaar geleden, worden heel wat historische taferelen tot leven gebracht. Het wordt geen echte stoet maar gans de omgeving van de cité wordt tot leven gebracht.

Het comité zoekt heel wat vrijwilligers en medewerkers. Ook enkele meisjes van plezier want Sint-Jozef-Olen vermaakte destijds de Amerikanen van Union Minière met enkele meisjes van plezier. Ze lieten ze zelfs enkele dagen per week overkomen vanuit Brussel.

Vrijwilligers en acteurs gevraagd voor rollen van oude ambachtslui, stakerspiket, oorlogsabri, voetballers in oude kledij, Mobutu met helicopter, pastoor Janssens op rond, dokter Vanhamme op ronde, Tavie op ronde, bakker op ronde, ...

Enkele adressen waar vrijwilligers voor de historische evocatie op 26 mei 2013 ter gelegenheid van 100 jaar Sint-Jozef-Olen zich kunnen aanmelden.